فوری؛ نحوه نوبتدهی تعویض پلاک خودرو اعلام شد + زمانبندی استانها
همراه مکانیک نوشت: تا پیش از راهاندازی این سامانه، خریدار و فروشنده باید صبح اول وقت به یکی از مراکز تعویض پلاک مراجعه میکردند تا کارشان نهایتاً تا پایان روز انجام شود و مجبور به مراجعه مجدد نشوند.صفهای طولانی و اتلاف وقت در این مراکز باعث شده بود که بسیاری از فروشندگان با وجود ریسکهای زیاد، به خریدار برای تعویض پلاک وکالت بدهند و از هدر رفتن یکی از روزهای کاری خود جلوگیری کنند. در پاندمی کرونا مشکلاتی مثل ترس از ازدحام و بالا رفتن احتمال ابتلا به بیماری هم به اتلاف وقت در مراکز تعویض پلاک اضافه شده بود.
درست است که راهاندازی سایت نوبت گیری تعویض پلاک (nobatdehi.epolice) کار خریدار و فروشنده را راحت کرده؛ اما نحوه ثبتنام در این سایت و گرفتن نوبت اینترنتی تعویض پلاک از آن چالشهای خود را دارد که آموزشهای این مقاله به شما کمک میکند تا به سلامت از این چالشها عبور کنید.
نحوه نوبت دهی تعویض پلاک چگونه است؟
برای اخذ نوبت تعویض پلاک به صورت اینترنتی، باید وارد سامانه نوبت دهی تعویض پلاک به آدرس nobatdehi.epolice.ir شوید. پیشنهاد میکنیم پیش از دریافت نوبت تعویض پلاک، نسبت از آماده بودن مدارک موردنیاز اطمینان حاصل کنید و هماهنگیهای لازم را با خریدار یا فروشنده انجام دهید؛ چون درصورتیکه در زمان مقرر در مراکز تعویض پلاک حاضر نشوید یا مدارکتان کامل نباشد، نوبت شما میسوزد و برای دریافت مجدد نوبت اینترنتی تعویض پلاک با محدودیت مواجه میشوید.
پس از ورود به سایت نوبت دهی تعویض پلاک، مراحل زیر را برای دریافت نوبت طی کنید:
- ابتدا در سمت چپ نوار آبیرنگ بالای صفحه، روی گزینه ثبتنام کلیک کنید. پس از کلیک روی این گزینه، پنجرهای باز میشود که از شما شماره موبایل میخواهد. در این قسمت باید شماره موبایل متعلق به مالک را وارد کنید و روی ارسال کد تأیید کلیک کنید.
مرحله بعد یک کد تأیید برای شماره وارد شده ارسال میشود که باید در همان پنجره آن را وارد کنید. در پنجره بعدی باید اطلاعات شناسنامهای مالک و کد ملی او را وارد و یک رمز عبور انتخاب کنید. بهتر است رمز عبور ترکیبی از اعداد، حروف انگلیسی و کاراکترهای خاص مثل %، # و … باشد. در انتها هم روی گزینه تکمیل عضویت کلیک کنید.
بعد از آن وارد داشبورد خود میشوید که خالی است و پس از نوبت گیری تعویض پلاک میتوانید نوبتهای خود را اینجا مشاهده کنید و از آنها پرینت بگیرید.
- برای گرفتن نوبت، وارد صفحه اصلی سامانه نوبت دهی تعویض پلاک شوید و در نوار وسط صفحه استان، شهر، خدمت موردنظر (نقل و انتقال) و نوع وسیله نقلیه خود (سواری شخصی، سواری دولتی و …) را انتخاب کنید و روی جستجو بزنید.
بعد از آن صفحهای باز میشود که در آن تمامی مراکز تعویض پلاک نزدیک محل سکونت شما نمایش موجود است. به عنوان مثال برای نوبت دهی تعویض پلاک تهران، گزینههای نوبت دهی تعویض پلاک میثم، نوبت دهی تعویض پلاک اتحاد، نوبت دهی تعویض پلاک الغدیر، مرکز تعویض پلاک خاوران و … موجود است.
- در این صفحه آدرس تمامی مراکز تعویض پلاک موجود است و به همین دلیل میتوانید نزدیکترین مرکز را بهراحتی انتخاب کنید. برای اخذ نوبت تعویض پلاک در شهر تهران، حواستان باشد که نوبت دهی تعویض پلاک میثم و خاوران کمی متفاوت است. در این مراکز فرایند نقل و انتقال به صورت اینترنتی و از طریق ثبتنام خریدار و فروشنده در سامانه سخا انجام میشود. متقاضی فقط برای بازدید و فک پلاک به مرکز مراجعه میکند.
- پس از انتخاب مرکز تعویض پلاک موردنظر، صفحهای باز میشود که در بخش بالایی آن 2 اطلاعیه مربوط به استعلام و پرداخت دیون قانونی وسیله نقالیه (خلافی و مالیان نقل و انتقال) و احراز نشانی محل سکونت خریدار را مشاهده میکند. انجام این 2 فرایند پیش از دریافت نوبت تعویض پلاک ضروری است.
باید یک بار دیگر در همان صفحه خدمت موردنظر و سپس تاریخ توافق شده برای تعویض پلاک را انتخاب کنید.
- پس از انتخاب روز، میتوانید نوبتهای خالی آن را مشاهده کنید.
- در پنجره بعدی باید نوع وسیله نقلیه و شماره پلاک فعلی آن را وارد کنید و اگر وکالت فروش دارید، باید تیک آن را بزنید. در انتهای صفحه هم تیک گزینه شرایط و مدارک را بزنید، کد امنیتی خواسته شده را وارد کنید و دکمه ثبت نوبت را بزنید.
- در انتها برای شما پیامکی ارسال میشود که نوبت دهی اینترنتی تعویض پلاک شما را تأیید میکند و در آن تاریخ و ساعت نوبت شما نمایش داده شده است. تا زمان مراجعه به مرکز تعویض پلاک این پیامک را پاک نکنید.
مهمترین مدارک موردنیاز برای نوبت گیری تعویض پلاک
در اصل مهمترین مرحله از طریقه نوبت دهی تعویض پلاک، فراهم کردن مدارک آن است. فهرست این مدارک را در ادامه میبینید:
- کارت ملی و شناسنامه خریدار و فروشنده
- وکالتنامه تعویض پلاک برای خریدار
- سند و کارت خودرو
- گواهی تسویهحساب خلافی
- گواهی تأیید پرداخت مالیات شهرداری و نقل و انتقال خودرو
- بیمه شخص ثالث خودرو
- مدارک معاینه فنی خودرو (برای خودروهای با عمر بالای 4 سال)
- مدارک احراز محل سکونت خریدار
مدارک احراز محل سکونت در نوبت دهی تعویض پلاک چیست؟
همانطور که گفتیم یکی از پیشنیازهای نوبت دهی اینترنتی تعویض پلاک، احراز محل سکونت خریدار است که از طریق پنجره واحد خدمات فراجا، یا سامانه سخا (sakha.epolice.ir) امکانپذیر است. فرایند ثبتنام در این سامانه به کد ملی خریدار و شماره موبایل او نیاز دارد. پس از تأیید، این شخص با استفاده از سند یا اجارهنامه محل سکونت به نام خود، همسر، پدر یا مادرش، باید نسبت به احراز محل سکونت خود اقدام کند.
پس از مراجعه مأمور پست و تأیید آدرس خریدار، رسیدی به خریدار داده میشود که میتواند از آن به عنوان سند احراز محل سکونت خود استفاده کند. درصورتیکه خریدار با استفاده از سند یا اجارهنامه نتواند نسبت به طی کردن این فرایند اقدام کند، باید نامه کارگزینی ادارات دولتی، دفترچه تأمین اجتماعی یا معرفینامه آموزشوپرورش محل سکونت (با درج آدرس فرزندان) را هنگام تعویض پلاک ارائه دهد
آیا هر زمانی میتوان به سایت نوبت دهی تعویض پلاک مراجعه کرد؟
یکی از مهمترین نکاتی که در طریقه نوبت دهی تعویض پلاک اهمیت زیادی دارد، رعایت زمان بندی اختصاصی برای هر استان است. پلیس راهور برای جلوگیری از ازدحام سایت و بروز خطاهای احتمالی در سامانه نوبت دهی، اقدام به انتشار یک جدول زمان بندی برای مراجعه ساکنین استانهای مختلف کرده که در ادامه آن را میبینید
ساعت مجاز مراجعه به سامانه اخذ نوبت تعویض پلاک |
نام استان |
8 صبح |
بوشهر، تهران، کرمان، گیلان و یزد |
9 صبح |
اصفهان، حومه تهران، خراسان رضوی، قزوین و هرمزگان |
10 صبح |
اردبیل، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، خوزستان و فارس |
11 صبح |
البرز، کردستان، گلستان و لرستان |
12 ظهر |
ایلام، آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان، قم و مازندران |
2 ظهر |
چهارمحالوبختیاری، خراسان جنوبی، زنجان، سمنان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی و همدان |
آدرس مراکز نوبت دهی تعویض پلاک تهران
در این بخش با نام و آدرس مراکز نوبت دهی تعویض پلاک در شهر تهران مثل مرکز نوبت دهی تعویض پلاک اتحاد، مرکز نوبت دهی تعویض پلاک الغدیر و … آشنا میشوید تا هنگام مراجعه به سایت، نزدیکترین مرکز به خود را سریعتر انتخاب کنید.
نام مرکز تعویض پلاک |
آدرس |
خاوران |
کیلومتر 10 جاده خاوران، بعد از سه راه خاورشهر، نبش قبرستان ارامنه |
الغدیر |
یافتآباد، بلوار الغدیر، خ شهید اکبر حسینی |
خلیج فارس |
کیلومتر 7 بزرگراه فتح (جاده قدیم)، بلوار خلیج فارس، خ رهنما |
میثم |
کیلومتر17 جاده مخصوص کرج، خ داروپخش، خ اردیبهشت یکم |
اتحاد |
بزرگراه شهید زینالدین، خ احسان، خ پنجم غربی اتحاد |
چیتگر |
کیلومتر 11 بزرگراه شهید لشگری (جاده مخصوص) |
لازم به ذکر است که در حال حاضر (آبان 1402) مرکز تعویض پلاک خلیج فارس غیرفعال است.
مهمترین نکات دریافت نوبت تعویض پلاک به صورت اینترنتی
رعایت نکات زیر به شما کمک میکند تا نوبت دهی تعویض پلاک را راحتتر انجام بدهید و در مراکز تعویض پلاک هم به مشکل نخورید.
- مراجعه حضوری خریدار و فروشنده یا نماینده قانونی آنها (وکیل) همراه با خودروی معاملهشده در تاریخ مقرر به مرکز مربوطه الزامی است.
- در صورت مفقودی سند مالکیت خودرو، درج یک نوبت آگهی در روزنامههای کثیرالانتشار در این خصوص، الزامی است و فرایند مراکز تعویض پلاک، بعد از سپریشدن ده روز از تاریخ درج آگهی فوق امکانپذیر است.
- در حال حاضر، هر فرد تنها مجاز به انتخاب یک نوبت در مراکز مربوطه است و در صورت عدم مراجعه در روز و ساعت مقرر، نوبت متقاضی بهصورت خودکار باطل میشود.
- هنگام مراجعه حضوری، اطلاعات ثبتشده در سامانه مربوطه، با مشخصات مراجعان و خودرو مطابقت داده خواهد شد و تنها در صورت ارائه مدارک هویتی متقاضیان و حضور خودرو با شماره پلاک ثبتشده، مجوز ورود به مرکز داده میشود.
- دریافت پلاک زوج یا فرد در مراکز تعویض پلاک کاملاً اتفاقی است و توصیه میکنیم بابت این موضوع اصلاً چانه نزنید.
- بهتر است حداقل 5 دقیقه قبل از نوبتتان در مرکز مربوطه حاضر شوید.
- حتماً اطلاعات مرکز تعویض پلاک که در سایت درج شده را با دقت بررسی کنید. شاید مرکز مربوطه تعویض پلاک خودروی شما را انجام ندهد یا غیرفعال باشد.
در انتها هم فراموش نکنید که در صورت عدم مراجعه در نوبت مقرر، برای رزرو و گرفتن نوبت مجدد با محدودیتهایی مواجه میشوید؛ بنابراین در صورت انصراف، باید پیش از رسیدن نوبت به سامانه نوبت دهی تعویض پلاک مراجعه و آن را لغو کنید.
سؤالات متداول نوبت دهی تعویض پلاک
نوبت دهی کدام مرکز تعویض پلاک، اینترنتی است؟
به دلیل محدودیتهای کرونا و جلوگیری از ازدحام، هماکنون در اغلب شهرهای کشور نوبت دهی مراکز تعویض پلاک تنها بهصورت اینترنتی انجام میشود.
تعویض پلاک اینترنتی چگونه است؟
برای این کار باید به سامانه رسمی نوبت دهی تعویض پلاک که در این مقاله مراحل استفاده از آن به طور کامل شرح داده شده، مراجعه کنید.
تعویض پلاک به چه مدارکی نیاز دارد؟
مدارک هویتی خریدار و فروشنده، سند و کارت خودرو، بیمهنامه شخص ثالث، مدارک معاینه فنی، مفاصاحساب مالیات و خلافی خودرو و گواهی احراز محل سکونت خریدار
مطالب بیشتر: